Download Filem Balun Full Movie Malaysia (2017)

No comment 557 views

Download Balun Full Movie Mp4 (2017) – Hi guys, apa khabar, pencinta filem Malaysia? Sesungguhnya anda telah menunggu untuk jadual filem bulan ini bukanlah! Tenang ke bawah, anda akan tidak boleh terlepas, seperti dalam Jadual filem bulan ini, Balun (2017) telah memasuki tempoh siaran seluruh pawagam kegemaran anda. Balun filem sememangnya panjang-nantikan kehadiran beliau, kerana berdasarkan Sinopsis filem Balun (2017) yang telah pun diedarkan sebelum, filem ini menceritakan tentang Hassan yang pulang dari luar negara dan dia mengambil keputusan untuk balik dan menetap di kampung asalnya di Kampung Putra, Taiping, kerana banyak perkara harus diselesaikan terutama perihal tanah milik arwah ayahnya, Mustafa dicagarkan kepada Orang Kaya Seman sebelum itu. Setibanya Hassan di bandar Taiping, Hassan diancam dua pihak yang berbeza iaitu pihak gangster dan penyamun di kampung kerana dia menggagalkan cubaan merompak yang dilakukan mereka di sebuah pasar raya.

Okay… guys, alih-alih anda menunggu masa yang lama, sila hanya menonton filem Balun (2017) ditayangkan di bandar berdekatan dengan anda. Atau jika anda tidak mempunyai peluang untuk menonton di panggung wayang, anda juga boleh memuat turun filem Balun (2017) bahawa pautan sudah kami sediakan pada penghujung artikel ini. Tetapi biarlah saya menjadi lebih menarik, harus melihat kajian beliau di sini.

Screen Shot Filem Balun (2017)

Screen Shot Film Balun

Tajuk : Balun (2017)

Genre : Tindakan
Running Time : 1 Hour 29 Minutes
Pengedar : Empire Filem Solution
Cast : Beto Kusyairy , Izara Aishah, Eizlan Yusof , Reen Rahim
Pengarah : Bob Singah
Format : 2D

Nonton Online Film Balun

Sinopsis Filem Balun (2017)

Ibu bapa Hassan meninggal ketika dia masih muda. Kini semua orang dewasa, dia pulang dari luar negeri dan pulang ke kampungnya di Taiping untuk menangani masalah harta pusaka ayahnya, terutamanya hutang bapanya kepada Encik Seman. Ketika ia kembali ke kampung, dia dihina oleh penduduk kampung kerana dia adalah anak seorang penjudi, dan banyak yang menganggapnya seperti ayahnya. Encik Seman terkejut untuk mengetahui bahawa Hassan masih hidup, bukan ditembak mati bersama ibu bapanya. Nur Ain, anak perempuan ketua kampung, secara tidak sengaja menemui kebenaran di sebalik kematian ibu bapa Hassan, jadi dia memutuskan untuk membantunya menyelesaikan masalahnya.

Link Download Filem Balun Full Movie Mp4 (2017)

  • Download Filem Balun Full Movie Mp4 (2017) | via Google Drive